ProCures wil af van Polare

Investeerder ProCures wil uit boekwinkelketen Polare stappen. De maatschappij is daarvoor in onderhandeling met andere boekhandelbedrijven. Dat zegt Cor Molenaar, commissaris bij de winkelketen, in Het Financieele Dagblad.

Molenaar wil niet kwijt met welke partijen Polare in gesprek is. Directeur Jan van de Wouw laat weten dat er twee nieuwe potentiële investeerders zijn. “Het betreft partijen die bereid zijn om extra kapitaal in onze organisatie te steken”, stelt hij. De investeerders zullen volgens hem twee tot drie miljoen euro inbrengen.

Een van de mogelijke kandidaten is het mediaconcern Audax, stelt De Financiële Telegraaf. Behalve uitgever van verschillende tijdschriften, is Audax ook eigenaar van ruim honderd AKO-winkels in Nederland.

De waarde van Polare is volgens ProCures inmiddels kleiner dan de schuld. Daarnaast zijn er liquiditeitsproblemen vanwege negatieve operationele resultaten, laat de solvabiliteit te wensen over en heeft de keten een relatief hoge schuld in verhouding tot de winstmogelijkheden. De verwachting is dat de omzet in het huidige boekjaar elf procent onderuit gaat, met een verlies van vijf miljoen euro tot gevolg.

De twintig Nederlandse winkels van Polare zijn sinds dinsdag voor onbepaalde tijd gesloten. Dat was volgens Molenaar het gevolg van pogingen van ABN AMRO en ING om hun vorderingen op te eisen. Tot er meer nieuws is, blijven die gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!