Curator: Siebel staat voor doorstart

Het failliete Siebel Juweliers en Aurum maken hoogstwaarschijnlijk binnen een paar weken een doorstart. Dat stelt curator Marinus Pannevis woensdag tegenover het ANP. “Ik ben optimistisch omdat er zo veel belangstelling is.”

Voor zowel de juweliersketen als groothandelaar hebben tien tot vijftien partijen serieuze interesse getoond, stelt hij. Waar de vestigingen van Siebel Juweliers al anderhalve week dicht zijn, blijft Aurum volgens de curator gewoon doordraaien. “Er ligt daar een magazijn vol met spullen en er zijn klanten die ze kopen. Waarom zouden we het sluiten?”, reageert Pannevis. De medewerkers worden voorlopig door het UWV betaald.

Siebel Juweliers fuseerde vorig jaar met Aurum om ‘een sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche’ te creëren. De keten kocht al in bij Aurum, maar wilde met de ketenintegratie van logistieke voordelen profiteren. Aurum ontwerpt, koopt en verkoopt verder sieraden, horloges en accessoires van verschillende eigen merken. Tevens is het in Nederland verantwoordelijk voor de distributie van diverse andere merken horloges en sieraden.

Eerder:
Ook juweliersgroothandel Aurum failliet
Siebel Juweliers failliet verklaard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!