Internetoplichters passen bitcoin-truc toe

Thuiswinkel.org luidt de noodklok over een oplichtingtruc waarbij malafide webshops online shoppers met bitcoins om de tuin leiden. Consumentenprogramma Meldpunt! besteedde vorige week aandacht aan de truc.

Als een klant zijn online bestelling in de webwinkel wil afrekenen in euro’s, wordt hij doorgeleid naar een site waar bitcoins worden verkocht. Terwijl de online shopper denkt een product te betalen, schaft hij in werkelijkheid bitcoins aan. Die belanden in de digitale portemonnee van de internetoplichter. Het product waarvoor betaald is, wordt nooit geleverd.

Thuiswinkel.org maakt zich zorgen. “”Wij nemen al langer een verschuiving waar van criminaliteit naar het online verkoopkanaal”, aldus jurist Ank van Heeringen van de brancheorganisatie. “Internetoplichting schaadt het vertrouwen van de online consument in webwinkelen.”

Steeds meer retailers accepteren de virtuele valuta als betaalmiddel. Webwinkeliers die bitcoinbetalingen accepteren, kunnen drie tot vijf procent per order besparen, stelde Charlie Shrem, oprichter en voormalig vicevoorzitter van de Bitcoin Foundation onlangs. Dat komt doordat de fee voor het betaalsysteem lager ligt dan bij andere betaalmethoden. Shrem werd vorige week aangehouden op verdenking van het witwassen van drugsgeld.

Eerder:
Vicevoorzitter Bitcoin Foundation gearresteerd



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!