Omzetten mode- en woonbranche in de min

Retailers in zowel de fashion-, schoenen als woonbranche hebben vorig jaar minder omzet genoteerd dan in 2012. De modebranche realiseerde in 2013 3,7 procent minder omzet dan een jaar eerder. De woonbranche noteerde 2,8 procent minder omzet. De schoenenbranche leverde over het hele jaar 2,8 procent in. Dat maakt brancheorganisatie INretail bekend.

Fashionspelers die hoofdzakelijk herenkleding verkopen, zagen hun omzet over het laatste kwartaal van 2013 met 2,4 procent afnemen in vergelijking met dezelfde periode in 2012. De omzet daalde eveneens bij retailers in vrouwenmode (4,2 procent), kindermode (0,6 procent) en ondermode (2,6 procent).

De schoenenbranche zag de omzet in de laatste drie maanden van 2013 met een procent toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De verkoop van damesschoeisel droeg daar met een plus van 0,8 procent aan bij. De verkopen van tassen en lederwaren steeg opvallend met 6,8 procent.

De opleving van de huizenmarkt in het vierde kwartaal van 2013 pakte positief uit voor de omzetontwikkeling van de woonbranche. De branche sloot het laatste kwartaal van 2013 af met een plus van 4,9 procent. De keukenbranche noteerde een omzetplus van 16,7 procent. Ook parketzaken (9,1 procent) en meubelzaken (3,1 procent) zagen de omzet toenemen. De woningtextielbranche boekte een magere stijging van 0,4 procent. Slaapspeciaalzaken noteerden vijf procent minder omzet dan dezelfde periode vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!