AH deelt maatbekers uit tegen voedselverspilling

Albert Heijn deelt een miljoen maatbekertjes uit om voedselverspilling te verminderen. De supermarktketen doet dat in samenwerking met het Voedingscentrum. Consumenten krijgen het Eetmaatje gratis bij de aankoop van bepaalde producten of kunnen het bestellen via AH.nl.

De maatbeker geeft aan hoeveel rijst en pasta nodig is per persoon. “Die producten staan naast brood en melkproducten hoog in de top tien van voedsel dat weggegooid wordt”, zegt een woordvoerder van het Voedingscentrum in het Algemeen Dagblad. Jaarlijks verdwijnt in Nederland voor twee miljard euro aan voedsel in de vuilnisbak. “Dat is voor vijftig kilo etenswaren per persoon per jaar en een kilo per week."

De Alliantie Verduurzaming Voedsel wil dit jaar het consumentenbewustzijn rond voedselverspilling vergroten. Het samenwerkingsverband van vijf brancheorganisatie waaronder het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) richt daarvoor onder meer een Helpdesk Reststromen op. Deze helpdesk ondersteunt ondernemers die aan de slag willen met reststromen en voedselverspilling. Ze vinden er concrete handvatten om consumenten te helpen minder te verspillen, bijvoorbeeld door portieverpakkingen aan te bieden.

Eerder: Voedselverspilling in 2014 op de agenda

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!