Amazon zet Kindle-tablet in als kassa

Webwinkelgigant Amazon test momenteel een checkoutsysteem op basis van zijn van Kindle-tablets. Deze zou naast een kassafunctie ook aanvullende diensten aanbieden waaronder data-analyse.

De Mercator Advisory Group verwacht dat het aantal kassasystemen op basis van tablets de komende tijd fors toeneemt. Momenteel telt de VS tachtigduizend tabletgebasseerde checkoutsystemen. Dit aantal loopt tot en met 2016 op naar 2,2 miljoen.

Naast Amazon werken ook VeriFone, NCR en Square aan tabletkassa’s of soortgelijke systemen voor smartphones. Amazon maakt voor zijn Kindle-kassa gebruik van technologie van GoPago. Eerder gingen zelfs geruchten dat Amazon de nieuwe eigenaar van deze mPos-startup zou worden, maar deze viel uiteindelijk in handen van het Amerikaanse DoubleBeam.

Over de status van het project is vooralsnog niets bekend. Volgens het Wall Street Journal heeft Amazon al wel gesprekken achter de rug met verschillende winkels. Zij zouden ook producten van Amazon.com mogen aanbieden tegen gereduceerde tarieven.

Kijk op www.retailtech.nl voor het laatste nieuws omtrent technologie in de retail. Om in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief van RetailTech, klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!