Polare moet ex-topman drie ton betalen

Polare moet voormalig directeur Matthijs van der Lely een forse vertrekpremie betalen. De Amsterdamse rechtbank heeft de boekwinkelketen verplicht tot het betalen van een vergoeding van 324.000 euro. Dat bevestigt commissaris Cor Molenaar tegenover RTL Z.

Van der Lely was ceo van het in 2012 failliet verklaarde Selexyz. De boekhandels maakten samen met De Slegte een doorstart onder investeerder ProCures. Van der Lely, die vanwege de financiële problemen bij Selexyz werd geschorst, belandde vervolgens om onduidelijke redenen op de loonlijst van de doorgestarte winkelketen. Daardoor moest Polare zijn vertrek via de rechtbank regelen.

De afkoopsom bedraagt negentigduizend euro, waarbij volgens de rechtbank rekening gehouden is met de financiële problemen van het winkelbedrijf. Verder moet Polare het maandsalaris van achttienduizend euro ruim een jaar lang doorbetalen.

Van der Lely laat weten nog altijd op het grootste gedeelte van zijn vertrekpremie wacht. Zo heeft hij sinds het faillissement in maart geen loon meer ontvangen, terwijl ook de negentigduizend euro nog niet is uitbetaald. “Het circus is nog lang niet klaar”, aldus de voormalig topman.

Inmiddels lopen er volgens Molenaar verdere procedures in deze zaak, waardoor de winkelketen nog niet heeft betaald. Zowel Polare als Van der Lely en zijn advocaat willen inhoudelijk niet op de vervolgprocedures ingaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!