Boete ex-topman C1000 kwijtgescholden

Voormalig C1000-directievoorzitter Tom Heidman hoeft geen boete te betalen in een voorkenniszaak rond Super de Boer. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de boete van honderdduizend euro vernietigd. Ook franchiseondernemer Hans van Leeuwen hoeft zijn boete van 114 duizend euro niet te betalen. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag bekendgemaakt.

Van Leeuwen zou op basis van uitlatingen van Heidman tijdens een besloten bijeenkomst met franchiseondernemers in 2009 hebben gehandeld in aandelen van Super de Boer. De directievoorzitter van het toenmalige Schuitema sprak daar over nieuwe ontwikkelingen in de overnamestrijd om Super de Boer, nadat Jumbo al een bod had uitgebracht. In de veronderstelling dat Heidman op een bod van Schuitema doelde, investeerde Van Leeuwen tijdens de lunchpauze in aandelen van Super de Boer.

Uiteindelijk bleek dat de Sperwer Groep een bod had uitgebracht, terwijl Schuitema een samenwerkingsovereenkomst sloot met Jumbo. Omdat de uitspraken van Heidman niet concreet en ‘voor verschillende uitleg vatbaar’ waren, kunnen die volgens het CBb niet als voorkennis beschouwd worden.

Eerder: Rechtbank oneens met boete ex-topman C1000

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!