Bolland sluit Nederlandse uitbreiding M&S uit

M&S opent op de geplande filialen in Den Haag en Amsterdam na geen winkels meer in ons land. Dat laat de Nederlandse ceo Marc Bolland weten in De Financiële Telegraaf. De Britse winkelketen wil alleen nog supermarkten in tankstations openen. Vorig jaar werd het concept Marks & Spencer Food in zes tankstations van BP geïntroduceerd.

M&S beschikt vooralsnog alleen over een eigen, relatief kleine winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. “Het is een van onze betere filialen”, stelt de ceo. Zo wordt er volgens hem in geen enkele andere winkel meer crumpets, Indiase maaltijden en clotted cream verkocht.

Op 20 februari opent M&S in Den Haag zijn tweede Nederlandse vestiging, waarna in 2016 een winkel op het Rokin in Amsterdam volgt. Beide vestigingen zijn grote flagshipstores, geeft Bolland aan. “Verkoop via internet neemt hard toe, maar klanten willen de sfeer van een winkel proeven.”

De winkelopeningen in ons land maken onderdeel uit van de internationale expansie van de winkelketen. Zo staan er in de komende twaalf maanden honderd overzeese winkelopeningen gepland. “In het Verenigd Koninkrijk kunnen we nauwelijks verder groeien”, stelt Bolland. “Dat doen we in Europa, Azië en het Midden-Oosten.”

Eerder:
M&S Food opent in zes BP-tankstations

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!