'Omzet omgebouwde Jumbo-winkels blijft achter'

Een meerderheid van de naar Jumbo omgebouwde C1000-winkels haalt het oude omzetniveau niet. Dat blijkt uit een omzetvergelijking van Distrifood onder 77 omgebouwde vestigingen. 47 daarvan zitten onder het C1000-niveau, waarbij het in een aantal gevallen om grote verschillen gaat.

Zo ligt de weekomzet van filialen in Emmen, Oosterhout, Amersfoort en Houten ruim vijftigduizend euro onder het niveau van voor de ombouw. Bij 22 vestigingen ligt het verschil tussen de twintig- en vijftigduizend euro. 25 omgebouwde supermarkten halen juist meer omzet binnen dan voorheen, waarbij zes winkels meer dan vijftigduizend euro plussen. Bij nog eens zes winkels komt de groei uit tussen de twintig- en vijftigduizend euro.

Aan het begin van dit jaar liet ceo Frits van Eerd nog weten dat de omgebouwde vestigingen boven de geplande omzetniveaus zaten. “We hebben het afgelopen jaar veel geleerd van de ombouw en dat werpt nu zijn vruchten af”, stelde hij. Tevens liet hij weten dat Jumbo er alles aan doet om de winkels die ‘aanvankelijk achterbleven eveneens op het gewenste niveau te krijgen’.

Distrifood heeft voor de vergelijking gebruikgemaakt van omzetgegevens die door Jumbo en C1000 wekelijks bekend worden gemaakt. Jumbo laat echter weten zich niet in de cijfers te herkennen, omdat het om niet geautoriseerde cijfers gaat. Tevens is de vergelijkingsmethodiek volgens het concern onjuist, omdat de omzet van een specifieke week wordt vergeleken met de gemiddelde omzet van 26 weken van een andere formule, drie jaar geleden. “Dat is appels met peren vergelijken”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!