'Verplaats koopavond naar zaterdag'

Zaterdagavond moet de traditionele koopavond vervangen die ten dode is opgeschreven. Dat stelt hoogleraar e-marketing Cor Molenaar op het binnenstadsdebat in Enschede. Waar klanten op traditionele koopavonden al jaren wegblijven, is er op zaterdag volgens hem veel winst te behalen.

Als voorbeeld wijst Molenaar naar een proef in Veghel, waar de koopavond op donderdag is verplaatst naar zaterdag. “Ondernemers maken veel meer winst dan op de oude traditionele koopavond”, stelt hij.

Molenaar pleit er verder voor winkels langer open te houden, net als in veel Zuid-Europese plaatsen. “Daar slenteren mensen gezellig langs de winkeltjes en eten en drinken wat. Zo maak je een binnenstad bruisend.” Nu zijn winkels volgens hem in de ochtend al open, terwijl het om vier uur ’s middags pas druk wordt. “Je lijkt dan wel gek om vijf uur te sluiten.”

Detailhandel Nederland laat weten achter de ideeën van Molenaar te staan. Het openen van een winkel wanneer de consument dat wil, past volgens een woordvoerder bij deze tijd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!