CNV vraagt supermarkten om alcoholkassa’s

CNV Dienstenbond heeft een dringend verzoek neergelegd bij Nederlandse supermarktketens om afzonderlijke alcoholkassa’s te introduceren. Daarmee moet een einde komen aan het (verbale) geweld, dat caissières ondervinden als gevolg van de veranderde drankwet. “Nu bestaan al pin-only-kassa’s. Dat kan ook voor de verkoop van alcohol”, stelt bestuurder Fedde Monsma in De Telegraaf.

Sinds 1 januari ligt de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol en tabak op achttien jaar. Monsma stelt dat kassamedewerkers die alcohol verkopen zelf minstens achttien jaar moeten zijn. Daarnaast moet volgens hem elke klant een identiteitsbewijs tonen bij aanschaf van drank. “Laten we afspreken dat dat gewoon moet, als je bij een alcoholkassa in de rij staat.”

FNV Bondgenoten stelde vorig jaar al dat supermarkten alcohol en tabak in een afgescheiden deel van de winkel moeten verkopen. De vakbond constateerde destijds dat druk en intimidatie steeds vaker voorkomen in supermarkten. Deze week werd bekend dat meerdere caissières van Jumbo-winkels in Groningen hun baan hebben opgezegd als gevolg van de veranderde drankwet.

Eerder:
'Aparte kassa voor tabak en alcohol'
Caissières stoppen wegens drankwet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!