Maison de Bonneterie sluit winkels

De kledingwinkels van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag sluiten dit jaar hun deuren. Dat heeft het familiebedrijf vrijdag bekendgemaakt.

‘Door de te lang aanhoudende recessie in de detailhandel is het economisch niet langer verantwoord de winkelactiviteiten voort te zetten’, luidt de verklaring van Maison de Bonneterie. Alle honderd medewerkers van de twee vestigingen zijn ingelicht en de vakbonden zijn uitgenodigd voor overleg over een sociaal plan. “Er zal geprobeerd worden zo veel mogelijk mensen te herplaatsen, maar dat zal niet binnen het bedrijf zijn”, aldus een woordvoerder tegen Het Parool.

De Amsterdamse winkel opende 125 jaar geleden in de Kalverstraat, waarna in 1905 werd gestart met de bouw van het huidige pand aan het Rokin. In 1913 werd de winkel aan de Buitenhof in Den Haag geopend. Maison de Bonneterie gaat nu op zoek naar nieuwe huurders voor deze monumentale winkelpanden.

De exacte sluitingsdatum van de winkels is nog niet bekend. Maison de Bonneterie beschikt verder over een outletstore in Heemstede, die voorlopig nog openblijft. “Er zijn nog voorraden die verkocht moeten worden”, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!