Nettowinst Abercrombie & Fitch keldert

Abercrombie & Fitch heeft zijn nettowinst over 2013 met 77 procent zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De Amerikaanse fashionretailer noteerde een nettowinst van 54,6 miljoen dollar (veertig miljoen euro). De omzet nam met 8,7 procent af naar 4,12 miljard dollar. 

Abercrombie & Fitch (A&F) wijt de winstdaling met name aan de kosten van zijn winstverbeteringsplan en herstructureringskosten voor dochter Gilly Hicks. In de Verenigde Staten sluiten 24 Gilly Hicks-winkels de deuren. 

Voor 2014 verwacht de retailer nog negentig miljoen dollar aan herstructureringskosten en dertig miljoen dollar extra verlies als gevolg van de winkelsluitingen. A&F wil door het openen van outletstores in zijn thuisland VS en zestien winkels in buitenlandse markten weer groeien. 

Ceo Mike Jeffries spreekt van een ‘uitdagend jaar’. Jeffries lag eind 2013 onder vuur bij aandeelhouders van de fashionketen vanwege de tegenvallende resultaten. Zijn rol is inmiddels beperkt tot ceo en directeur van de keten. Arthur Martinez is aangesteld als non-executive chairman en gaat de functie van bestuurslid bekleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!