Kruidvat sluit sterk boekjaar af

Drogisterijketen Kruidvat heeft in 2013 zijn verkoopresultaten in Nederland, België en Luxemburg verbeterd. De winkelformule was daarmee grotendeels verantwoordelijk voor de groei van moederconcern A.S. Watson in West-Europa. Meer dan zeventig procent van de Nederlandse huishoudens heeft bij Kruidvat gekocht. Exacte verkoopcijfers heeft eigenaar Hutchison Whampoa niet bekendgemaakt.

De West-Europese activiteiten van A.S. Watson verkochten in 2013 acht procent meer dan een jaar eerder. De vergelijkbare omzet groeide met 2,8 procent. De retailtak van Hutchison Whampoa is in deze regio verder vertegenwoordigd met ICI PARIS XL, Trekpleister, Rossmann, Superdrug, The Perfume Shop en Savers. De omzet van deze winkelformules kwam in 2013 uit op 60,5 miljard Hongkong dollar (5,7 miljard euro).

De totale retailactiviteiten van Hutchison Whampoa waren vorig jaar goed voor veertien miljard euro omzet, een stijging van acht procent ten opzichte van 2012. Het totale concern boekte vorig jaar 24,1 miljard euro omzet, ruim vijf procent meer dan een jaar eerder. De winst kwam uit op 3,7 miljard euro.

Hutchison Whampoa beschikt over ruim 10.500 winkels in 25 landen. A.S. Watson opende vorige maand zijn vierduizendste vestiging. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!