Siebel Juweliers in Russische handen

Het failliete Siebel Juweliers is verkocht aan het Russische Moscow Jewelry Factory. Dat heeft curator Marinus Pannevis donderdag bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar is van plan de winkels van Siebel binnen twee weken te heropenen.

Voor het faillissement beschikte de juweliersketen over 36 winkels. Moscow Jewerly Factory wil dat aantal de komende drie jaar uitbreiden tot meer dan zestig filialen. In Rusland beschikt de organisatie over circa tweehonderd vestigingen. “Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper”, stelt Pannevis.

Het Russische bedrijf heeft laten weten dat een groot aantal personeelsleden een baan krijgt aangeboden om de winkels 'op vertrouwde wijze' voort te zetten, zegt de curator. Wat Moscow Jewelry Factory voor Siebel heeft betaald, maakt hij niet bekend. "Maar ik ben zeer tevreden met de uitkomst."

De Russische onderneming heeft eveneens de voorraden van zusterbedrijf Aurum overgenomen. Pannevis is nog in gesprek over een doorstart van de juweliersgroothandel. Aurum werd net als Siebel eind januari failliet verklaard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!