Tophuurprijs in Amsterdam omhoog

De tophuurprijs voor een winkelpand in Amsterdam is vorig jaar licht gestegen. Voor een vierkante meter winkelruimte in de Kalverstraat betaalt een retailer jaarlijks 2900 euro. Dat blijkt uit de Global Retail View van vastgoedadviesbureau CBRE. Amsterdam staat met de huurprijs op de 31e plaats in de ranglijst van 97 wereldwijde toplocaties.

De huurontwikkeling in de hoofdstad blijft volgens CBRE achter in vergelijking met andere steden. Dat heeft te maken met achterblijvende binnenlandse bestedingen en door een gebrek aan geschikte winkelunits voor internationale retailketens.

Wereldwijd worden de prijzen gestuwd door high-end merken die bereid zijn hoge huren te betalen voor de meest gewilde locaties. Tegelijkertijd speelt de toenemende schaarste aan toplocaties een rol doordat er weinig winkelvastgoed wordt ontwikkeld, aldus CBRE.

Hong Kong is met een huurprijs van 33.847 euro vierkante meter per jaar de duurste winkelbestemming ter wereld. In de top drie staan verder New York met 25.774 per vierkante meter per jaar en Parijs, waar de huurprijs jaarlijks 11.340 euro per vierkante meter bedraagt.

Australië is het enige land dat met twee steden in de top tien staat. In Sydney blijft de concurrentie en daarmee de prijs voor een toplocatie stevig door de vraag van internationale retailers en het beperkte aanbod, aldus CBRE. Melbourne werd in 2013 aantrekkelijk voor fast retailers met de opening van winkels van H&M, Uniqlo en Forever 21.

Top tien van de hoogste winkelhuurprijzen:

StadPrijs per vierkante meter per jaar (in euro's)
Hong Kong33.487
New York25.774
Parijs11.340
Londen10.594
Zürich7.507
Sydney6.801
Tokio6.642
Moskou5.769
Melbourne5.713
Peking5.322

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!