Veiling levert Free Record Shop 40.000 euro op

Free Record Shop heeft met de online veiling van 75 gouden en platina platen veertigduizend euro opgehaald. De verzameling bestond uit zowel platen van internationale namen als Beyonce, Phil Collins en Bruce Springsteen, als uit platen van Nederlandse artiesten als René Froger, Marco Borsato en Anouk. De meeste platen hebben het dubbele van hun verwachte opbrengst opgebracht.

Met de award voor ‘The Bodyguard’ van Whitney Houston werd met 1900 euro het grootste bedrag opgehaald, gevolgd door 1850 euro voor de gouden plaats voor ‘Greatest Hits’ van Bruce Springsteen. Bij de Nederlandse artiesten werd de plaat voor het album ‘Together alone’ van Anouk met 1750 euro voor het hoogste bedrag geveild, gevolgd door 1500 euro voor een plaat voor het gehele oeuvre van René Froger.

Volgens veilinghuis Catawiki zijn de hoge opbrengsten te danken aan de mooie vormgeving van een groot deel van de awards. Veel verzamelaars en fans zagen dit als de uitgelezen kans om een uniek item van hun idool te bemachtigen. Naast Nederlandse en Belgische bieders hebben er opvallend veel Engelsen, Fransen en Duitsers mee geboden.

De opbrengst is een kleine opsteker in een tijd waarin Free Record Shop het steeds moeilijker heeft. Onlangs sloot de keten winkels in Amsterdam, Den Helder, Leiden, Purmerend, Doetinchem en Sluis.

Eerder: Free Record Shop veilt gouden platen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!