Primark tekent voor Amsterdamse winkel

Primark opent een winkel van ruim 13.500 vierkante meter aan het Damrak in Amsterdam. Daarmee is het de grootste vestiging van ons land, meldt Vastgoedmarkt. Het filiaal krijgt ongeveer 8.800 vierkante meter winkelvloeroppervlak.

Bij de berichtgeving over de vernieuwing van het complex, waar nu onder meer C&A gevestigd is, doken al langer de geruchten op over de komst van Primark. De Ierse kledingketen wilde echter niets kwijt, zolang er nog niets getekend was. Inmiddels heeft ontwikkelaar Top Vastgoed overeenstemming bereikt met Primark over een winkel van negen etages.

De vestiging krijgt entrees aan het Damrak, de Nieuwendijk en aan de nieuwe Beurspassage. “Als er één plek is in de Amsterdamse binnenstad waar grote winkels mogelijk zijn, is het wel op deze locatie”, zegt hoofd asset management winkels Collin Boelouwer van verhuurder Bouwinvest. Met wekelijks circa 420 duizend passanten is het volgens hem een van de drukste winkelgebieden van ons land.

Eerder werd al bekend dat Zara winkelruimte in dit project huurt voor zijn tweede Amsterdamse filiaal. Het kantoorgebouw dat nu op deze locatie staat wordt daarvoor gesloopt. In totaal worden dertienduizend vierkante meter kantoorruimte aan de markt onttrokken. Daardoor ontstaat met ruim 27.500 vierkante meter winkeloppervlakte één van de grootste A1-winkelcomplexen van Nederland. De bouw begint in het voorjaar van 2014, waarna de oplevering aan het eind van volgend jaar plaatsvindt.

 

Reacties