Pomphouders noteren weer omzetdaling

Pomphouders in de grensstreek hebben hun omzet in februari opnieuw zien dalen. Dat stellen brancheorganisaties BOVAG en NOVE na onderzoek onder 469 tankstations, waarvan zeventig op maximaal vijf kilometer van de grens.

Nederlandse tankstations langs de grens met België en Duitsland verkochten in februari 39 procent minder diesel en 42 procent minder LPG dan in dezelfde maand het jaar ervoor. In januari dit jaar lag de daling bij diesel en LPG op respectievelijk 24 en 27 procent. Op de verkoop van tabak leverden tankstations aan de grens in februari 22 procent omzet in, terwijl de gemiddelde daling in tabaksverkoop 14,5 procent bedroeg.

BOVAG en NOVE wijten de teruglopende omzet aan de accijnsverhogingen op brandstof en tabak. “De politiek kan eenvoudigweg niet anders dan de accijnsverhogingen terugdraaien”, zegt BOVAG-directeur Koos Burgman. “Want de grensondernemer gaat eraan.”

De cijfers geven volgens hem aan dat het niet om een tijdelijk effect van de accijnsverhogingen gaat. “Het gaat om een trend. De afzetdaling van de grensstations wordt alleen maar erger. Er moet nu ingegrepen worden.”

Eerder:
'Accijnsverhoging rampzalig voor pomphouders'


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!