Bouw IKEA Zwolle kan van start

De bouw van de IKEA-vestiging in Zwolle kan beginnen. Gemeente Zwolle droeg vandaag symbolisch de bouwgrond over. Naar verwachting gaat de eerste heipaal in de eerste week van april de grond in, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Het is de bedoeling dat IKEA Zwolle in het voorjaar van 2015 haar deuren opent.

De nieuwe vestiging komt op bedrijventerrein Hessenpoort, langs de A28. Jaarlijks worden 1,3 miljoen bezoekers verwacht. IKEA Nederland investeert vijftig miljoen euro in de bouw.

De vestiging van dertigduizend vierkante meter moet de meest duurzame grootschalige winkel worden, aldus IKEA. In de winkel wordt onder meer LED-verlichting geïnstalleerd en wordt gebruikgemaakt van grondwater voor warmte- en koudeopslag. Ook komen er zonnepanelen en windmolens op het dak.

De komst van de IKEA-vestiging ging niet zonder slag of stoot. Een Zwolse onderneming tekende eind 2013 bezwaar aan tegen de omgevingsvergunning, waardoor de bouw vertraging opliep. De rechter verklaarde de bezwaren echter ongegrond.

In 2009 stelde de IKEA de bouw van de vestiging ook al uit. De meubelgigant voelde zich hiertoe genoodzaakt door de economische crisis. De woonwarenketen gaf vervolgens prioriteit aan het aanpassen en vergroten van oudere vestigingen als Duiven en Eindhoven.

Eerder:
Bezwaren tegen bouw IKEA Zwolle ongegrond

Uitstel bouw IKEA Zwolle

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!