TNT vindt koper voor Nederlandse fashiontak

TNT Express wil zijn Nederlandse tak van TNT Fashion Group verkopen aan een consortium van Belspeed en Netlog Group. Dat heeft de pakkettenbezorger dinsdag bekendgemaakt.

TNT Fashion verzorgt (delen van) de supply chain van modeketens als M&S Mode en WE Fashion. De voorgenomen verkoop moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad van TNT Fashion en aan toezichthouders. TNT Express verwacht de transactie tegen het einde van het tweede kwartaal af te ronden.

TNT Fashion is in Nederland naar eigen zeggen marktleider op het gebied van supply chain management voor fashion, retail en lifestyle. De verkoop is onderdeel van de strategie van TNT Express om zich meer op kernactiviteiten te richten. Zo wil het bedrijf wel doorgaan met de pakketbezorging namens de fashion en lifestyle-industrie. Eerder voegde TNT Express de Britse tak van TNT Fashion al samen bij TNT Express UK & Ireland.

Belspeed is een logistiek dienstverlener uit België en goed voor een jaaromzet van 35 miljoen euro. Netlog is een Turkse branchegenoot en boekt jaarlijks meer dan vijfhonderd miljoen euro omzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!