Conceptstore voor e-bikes opent deuren

 

De nieuwe speler QicQ opent in Amsterdam een conceptstore met elektrische fietsen. QicQ wil dat meer mensen die fiets naar het werk pakken, zegt oprichter Odette Oostindiën in De Telegraaf.  De winkel van circa tweehonderd vierkante meter opent 22 maart op het Westergasterrein in Amsterdam.

QicQ is naar eigen zeggen de eerste conceptstore in Nederland van de Zwitserse merken Stromer en BMC. De retailer biedt leasepakketten voor de e-bikes, stoelmassages en fietskleding aan. De winkel beschikt verder over een eigen werkplaats waar reparaties uitgevoerd worden.

De conceptstore laat zich het beste vergelijken met een showroom, zegt Oostindiën tegen RetailNews. "We richten ons op de zakelijke markt en gaan bijvoorbeeld events organiseren." Zo staan inspiratielunches en clinics over voeding op de planning.

De elektrische fiets vormt volgens RAI Vereniging en Bovag een steeds serieuzer alternatief voor woon-werkverkeer. Afgelopen jaar is de verkoop van elektrische fietsen met 9,4 procent gestegen naar 192 duizend stuks. Dat is negentien procent van de totale fietsenverkoop in 2013.

Eerder:
Elektrische fiets wint aan populariteit

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!