Polare Rotterdam gered

De Rotterdamse Polare maakt een doorstart. Dat hebben medewerkers van de winkel maandag bekendgemaakt. Ze bereikten een akkoord met de curator over voortzetting van de boekhandel onder de voormalige naam Donner.

De winkel gaat verder in een pand aan de Coolsingel. Het oude pand aan de Lijnsingel heeft inmiddels een nieuwe bestemming.

Vijf medewerkers van de boekwinkel startten vorige maand een crowdfundingactie om geld op te halen voor een doorstart. Daar is 250 duizend euro voor nodig. Inmiddels hebben zij 141.100 euro opgehaald. De initiatiefnemers willen een coöperatie oprichten waarbij de financierders een aandeel in de winkel krijgen.

Donner is na Polare Eindhoven de tweede Polare-winkel die zelfstandig verder gaat. De lokale Media Markt bood de Rotterdamse Polare-winkel  een helpende hand door de crowdfundingactie van de boekwinkel onder de aandacht van zijn klanten te brengen. 

Klanten van de elektronicaketen kregen onder meer informatiemateriaal over de actie. De boekhandel bevond zich tegenover het filiaal van Media Markt.  “We willen het niet over onze kant laten gaan om zo’n mooi en oud bedrijf als Donner uit het centrum te laten verdwijnen”, aldus vestigingsdirecteur Marcel Captein.

Eerder: Eerste Polare-winkel maakt doorstart

Media Markt biedt Polare helpende hand

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!