Leger des Heils lanceert nieuwe winkelformule

Het Leger des Heils heeft een pilotwinkel van de nieuwe formule ReShare geopend in Groningen. De ReShare Store verkoopt tweedehands kleding voor mensen met een klein inkomen.

De winkel is onderdeel van een proef. “We kijken in Groningen of de ideeën die wij hebben voor tweedehands kledingwinkels ook echt werken”, zegt operationeel directeur Simon Smedinga van ReShare.

Het bijzondere aan deze winkels is volgens hem dat het een ‘honderd procent Leger des Heils winkel is’. “Als iemand de winkel binnenstapt, moet dat meteen duidelijk zijn. In de hele inrichting, tot aan de kassa toe.”

De prijzen liggen volgens hem laag, ook naar begrippen van tweedehands kleding. “Niemand mag de winkel voorbij lopen met het idee ‘dit is te duur voor mij’.”

Daarbij is het belangrijk dat de winkel een verzorgde uitstraling heeft. “Dat betekent een frisse winkel, sociaal personeel en geen ‘plastic afhaalzakje’ voor je nieuwe aanwinst.”

De ReShare Store krijgt verder een naaiatelier waar kledingstukken gerepareerd of vermaakt kan worden. Cliënten van het Leger des Heils nemen dat voor hun rekening. “Onze missie blijft om mensen weer aan het werk te helpen”, zegt algemeen directeur Elzo Edens. “Dit is een win-win situatie voor alle partijen.”

Reacties