Desigual krijgt kapitaalinjectie

Het Spaanse modemerk Desigual heeft zijn handen ineen geslagen met de Franse investeerder Eurazeo. In ruil voor tien procent van de aandelen, heeft het kledingmerk een kapitaalinjectie van 285 miljoen euro ontvangen. Hiermee wil Desigual onder meer een schoenenlijn, accessoirelijn en home-productencollectie op de markt brengen en internationaal uitbreiden. 

De huidige directie van het modemerk, met ceo Manel Jadraque aan het roer, wordt in de komende maanden uitgebreid met twee nu nog onbekende Eurazeo-leden en onafhankelijke raadsleden. De deskundigheid van de investeerder in de Latijns-Amerikaanse en Japanse gebieden moeten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe markten van Desigual. Daarnaast willen beide partijen de logistieke centra in Gavá en Viladecans verbeteren. 

In 2013 zag Desigual zijn omzet, in vergelijking met een jaar eerder, met achttien procent stijgen tot 828 miljoen euro. Het merk opende vorig jaar 89 nieuwe winkels en telde in december 405 winkels in 109 verschillende landen. Daarnaast heeft het kledingmerk 2500 hoeken in warenhuizen en wordt het merk wereldwijd in meer dan 11 duizend multibrand winkels verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!