'Overaanbod door komst winkelcentrum Oostpoort'

Oost-Amsterdamse winkeliers vrezen dalende omzetten door de komst van winkelcentrum Oostpoort. Ondernemers uit de omliggende winkelstraten Linnaeusstraat en de Middenweg zien het winkelgebied groeien van twaalfduizend tot dertigduizend vierkante meter. Dat is volgens critici te veel. “Oost was een wijk met twee winkelstraten. Daar is nu een stadshart tussen gezet”, zegt een ondernemer in Het Parool. 

Oostpoort telt met de bestaande winkels in de Linnaeusstraat en de Middenweg tweehonderd winkels en horecazaken. Ook zijn er huur- en koopwoningen en maatschappelijke en culturele voorzieningen. Inmiddels is 85 procent van de winkelruimte bezet. 

Vooral grote winkelketens zoals Albert Heijn, Kruidvat en BCC trekken naar het nieuwe winkelgebied. De huurprijzen werden tussen 2011 en 2013 bewust laag gehouden om ondernemers tot een verhuizing te bewegen, aldus Het Parool. 

In 2011 lag de huurprijs tussen de 325 en 375 euro per vierkante meter en vorig jaar tussen de tweehonderd en 375 euro. “Ze trekken dit winkelgebied gewoon leeg en de kleinere winkels blijven achter. Die hebben zo geen bestaansrecht meer”, stelt Paul van kledingzaak Mignon. 

Oostpoort vormt juist een aanvulling op winkels in de Linnaeusstraat en de Middenweg, stelt Fred Langeslag, directeur van Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied (OCP). “We trekken met Oostpoort allemaal mensen aan. Die zullen toch door die omliggende straten moeten lopen om hier te komen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!