Winschoten opent 'fysieke webwinkel'

Winschoten opent op 1 mei in een leegstaand pand een zogenoemde fysieke webwinkel. Bezoekers kunnen daar onder meer aankopen doen op een online platform, waarop ondernemers uit de Groningse stad zijn aangesloten. Dat laat projectleider Alexander Nicolai van Winschoten24 weten aan RetailNews.

De projectgroep is opgericht om in te spelen op de verschuiving van consumenten naar het online kanaal. Winschoten moet in 2017 ‘de meest innovatieve fysieke en digitale winkelstad van Nederland’ zijn, aldus de ondernemers, gemeente Oldambt en provincie Groningen.

De fysieke webwinkel is één van de initiatieven om die ambitie te verwezenlijken. Bezoekers kunnen via de aanwezige pc’s het assortiment van het online warenhuis bekijken en bestellen, geeft Nicolai aan. Aankopen kunnen nog dezelfde dag worden afgehaald in de fysieke webwinkel of worden dezelfde dag voor vijf uur in de middag thuisbezorgd.

Werkzoekenden worden verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de winkel. “Zij kunnen de bezoekers wegwijs maken in de winkelstraten. De winkel dient daarmee niet alleen als fysieke webwinkel, maar ook als informatiepunt”, stelt Nicolai. Daarnaast worden alle producten in de winkel, op de computers na, te koop aangeboden. “Van stoelen van een meubelwinkel tot een stapel boeken van Bruna.”

De winkel maakt onderdeel uit van een reeks initiatieven om de binnenstad van Winschoten levendiger te maken. Zo wordt de binnenstad voorzien van gratis wifi, het winkelgebied geconcentreerd en leegstaande panden bestickerd om verloedering tegen te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!