Vodafone vormt smartphone om tot betaalpas

Alle consumenten met een mobiele telefoon kunnen via de SmartPass van Vodafone contactloos afrekenen. De telecomprovider heeft deze dienst donderdag in ons land geïntroduceerd. 

De Vodafone SmartPass werkt bij alle contactloze betaalterminals met een V PAY-logo. Het contactloos afrekenen gebeurt door middel van NFC-technologie in de telefoon of een sticker met een NFC-chip die op de telefoon wordt geplakt. SmartPass is een prepaid betaaldienst die werkt via een mobiele app. Voor transacties boven de 25 euro moet de consument een pincode invoeren. 

Vodafone ontwikkelde de dienst in samenwerking met Visa. “We verwachten dat contactloos betalen de norm wordt voor kleine betalingen”, zegt country manager Daniël van Delft van Visa Nederland. “Aan het eind van het jaar kan naar verwachting alleen al in Nederland op meer dan zestigduizend punten contactloos worden betaald.” 

In de Amsterdamse Berenstraat kan al in alle winkels via deze dienst worden betaald. In de rest staan Nederland staan bij dertigduizend winkels betaalautomaten die geschikt zijn voor mobiel afrekenen. Daarbij gaat het vooral om grote ketens als H&M en IKEA.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!