De Moor stapt op bij Macintosh

Frank De Moor vertrekt op 1 augustus 2014 als ceo van Macintosh Retail Group. Hij was twintig jaar in dienst bij het retailconcern, waarvan elf jaar als bestuursvoorzitter.

De reden voor zijn vertrek is dat hij een andere uitdaging wil aangaan. Volgens De Moor is het moederbedrijf van onder meer Dolcis, Scapino en Kwantum de afgelopen jaren omgebouwd naar een crosschannel retailer en aangepast aan het veranderende koopgedrag van de consument. “Er ligt nu een goede basis om te kunnen profiteren van de betere tijden die voor consumenten gaan aanbreken.”

De Moor acht het ‘verstandig om ruimte te bieden aan een opvolger om sturing te geven aan de nieuwe fase die Macintosh in gaat’. In overleg met het concern is de vertrekdatum op 1 augustus vastgesteld, zodat De Moor de lopende herfinancieringgesprekken kan afronden. Macintosh maakte in februari bekend dat de huidige kredietlijn van maximaal 160 miljoen euro in september volgend jaar afloopt.

Het concern gaat de komende periode op zoek naar een opvolger voor de bestuursvoorzitter. Wat De Moor gaat doen is niet bekend. Hij krijgt geen vertrekvergoeding mee. Wel is de raad van commissarissen voornemens hem een pro rata deel van zijn variabele beloning van 2014 toe te kennen met een maximum van 139 duizend euro. De omvang van dat bedrag hangt af van de operationele resultaten in het eerste halfjaar van 2014 en de stand van zaken van de herfinancieringgesprekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!