Kwart minder faillissementen in retail

Het aantal faillissementen in de Nederlandse retail is in het eerste kwartaal van 2014 met bijna een kwart gedaald naar 204. Dat blijkt uit gegevens van Faillissementsdossier.nl. In de eerste drie maanden van vorig jaar gingen nog 270 retailers op de fles.

De hardste klappen vielen in de modebranche, waar in totaal 49 faillissementen voor winkels in kleding en modeartikelen en textielsupermarkten werden uitgesproken. Vorig jaar lag dat aantal na drie maanden al op 74. Het aantal meubelzaken en doe-het-zelfwinkels dat failliet werd verklaard nam af van 27 naar respectievelijk veertien en twaalf.

De meeste faillissementen werden uitgesproken in de non-foodsector. In totaal gingen 154 non-foodretailers over de kop, tegenover 212 een jaar eerder. In de foodbranche daalde het aantal faillissementen in het eerste kwartaal van 31 naar 23.

Het aantal postorder- en internetbedrijven dat failliet werd verklaard nam juist toe van zeventien in 2013 naar 23 dit jaar. Voorts werden er vier faillissementen uitgesproken in de 'colportage, straathandel en detailhandel via overige distributievormen’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends