C&A vreest tekort aan biokatoen

Kledingketen C&A waarschuwt voor een tekort aan biokatoen doordat de productie wereldwijd is gedaald. De retailer verkocht in het boekjaar 2013 meer dan honderd miljoen producten van biokatoen en is de grootste afnemer van biokatoen. 

De onzekerheid over de beschikbaarheid van de textielsoort vormt een bedreiging voor lange termijninvesteringen in biokatoen, aldus een woordvoerder. Waar de wereldproductie tot 2011 groeide, namen de oogsten in de jaren daarna met acht procent af. 

De daling wordt veroorzaakt door een gebrek aan kennis over biologische landbouwmethoden en te weinig samenwerking in de productieketen. C&A pleit voor meer samenwerking en ziet daarin een verantwoordelijkheid voor textielondernemingen. 

“Gerenommeerde merken spelen een essentiële rol bij de ontwikkeling van biokatoen”, zegt de woordvoerder. Hoewel een aantal merken al actief is, toont de huidige situatie volgens hem aan dat meer gedaan moet worden. “Ondernemers kunnen bijdragen door bewustwording over biokatoen bij klanten in de afzetmarkten te stimuleren.” 

Het aandeel van biokatoen ten opzichte van de totale katoencollectie bij C&A is 38 procent. In 2020 moet de totale katoencollectie van de fashionketen uit duurzaam geproduceerd katoen bestaan. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!