Winkelier moet gebruik plastic tas terugdringen

Winkeliers moeten zelf zorgen dat zij minder plastic tassen aan de klant meegeven. Wanneer ze geen verantwoordelijkheid nemen komt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu met wetgeving om het gebruik terug te dringen. Dat heeft ze donderdag in een brief laten weten aan de Tweede Kamer.

De retailbranches moeten uiterlijk in juni met een plan van aanpak komen. Daarbij kunnen ze volgens Mansveld kijken naar het proefproject in Tilburg, Deventer en Zoetermeer, waar negen winkelketens voor middelgrote en grote tassen minimaal tien cent per stuk rekenden. De pilot leverde een daling op van het aantal uitgegeven tasjes per aankoop, variërend van 48 tot 77 procent.

De branches moeten volgens Mansveld zo snel mogelijk een gezamenlijke campagne starten om het belang van het terugdringen van het gebruik van plastic tassen te onderstrepen. Zo’n campagne kan door het ministerie ondersteund worden via het programma Duurzaam Doen, dat mensen moet inspireren om milieubewuster te leven.

Vorige maand werd bekend dat het Europees Parlement een voorstel heeft aangenomen om het gebruik van plastic tassen in vijf jaar tijd met tachtig procent te verminderen. In 2015 moet het gebruik al zijn gehalveerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!