'Nederlandse m-commercemarkt naar 730 miljoen'

De omzet van de Nederlandse m-commercemarkt neemt dit jaar naar verwachting met 69,8 procent toe. Waar mobiele apparaten vorig jaar nog goed waren voor 430 miljoen euro omzet, stijgt dat bedrag dit jaar naar 730 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van de Centre of Retail Research in de Verenigde Staten en acht Europese landen, waaronder Nederland, in opdracht van RetailMeNot.

In totaal wordt 12,2 procent van alle online aankopen in 2014 met een mobiel apparaat verricht. Vorig jaar lag dat percentage nog op 8,1 procent. Zo’n 62 procent van de mobiele aankopen gebeurt dit jaar via de smartphone, het overige deel via tablets.

De m-commercemarkt is van alle onderzochte landen het grootst in de Verenigde Staten. Daar waren mobiele shoppers vorig jaar verantwoordelijk voor 13,8 procent van de online aankopen. In Europa ligt het gemiddelde op acht procent. Met een verwachte groei van 85 procent neemt het aandeel van mobiele apparaten dit jaar echter harder toe dan in de VS (65,1 procent).

“De opkomende m-commercemarkt in Europa en de VS is te vergelijken met die van e-commerce ongeveer tien jaar geleden”, stelt oprichter Maurice Buijs van ActiePagina.nl, onderdeel van RetailMeNot. Consumenten gebruiken smartphones en tablets volgens hem steeds vaker om te winkelen, omdat die steeds verfijnder worden. De pc blijft met 88 procent van de aankopen nog wel het meest gebruikte apparaat om online mee te winkelen.

Het onderzoek is in februari van dit jaar uitgevoerd onder negenduizend consumenten, verdeeld over de negen onderzochte landen. Daarnaast is gebruikgemaakt van statistische gegevens en analyses van de regering en telefonische interviews met honderd grote retailers uit verschillende branches.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!