IKEA koopt windmolenpark in VS

IKEA bouwt een windmolenpark met 49 windturbines in de Verenigde Staten. De aankoop van het park in Hoopeston, Illinois is volgens de retailer een belangrijke stap richting het doel in 2020 op honderd procent hernieuwbare energie te draaien. 

Het windmolenpark zal worden gebouwd door Apex Clean Energy en is naar verwachting volledig operationeel in de eerste helft van 2015. Naar verwachting zal Hoopeston Wind per jaar 380 GWh aan hernieuwbare energie opwekken, wat gelijk staat aan tien procent van het totale wereldwijde energieverbruik van de IKEA Group. 

De aankoop is een belangrijke stap in het realiseren van de doelen van zijn duurzaamheidsstrategie, stelt chief sustainability officer Steve Howard. "We willen een positieve impact creëren op het milieu." In 2013 produceerde IKEA Group al 1.425 GWh aan energie uit hernieuwbare bronnen, wat gelijk staat aan 37 procent van de totale energiebehoefte van het bedrijf. 

Momenteel beheert de retailer wereldwijd 206 windmolens en heeft de keten geïnvesteerd in windmolenparken in Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er 550 duizend zonnepanelen geïnstalleerd op gebouwen van IKEA in negen landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!