H&M zet in op duurzame productie

H&M wil met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad de textielproductieketen verduurzamen. Beide partijen hebben op projectbasis samengewerkt en gaan nu een strategisch partnerschap aan voor onder meer betere arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en transparantie.

“Alleen als wij onze krachten bundelen met het bedrijfsleven hebben we impact en kunnen we de gehele productieketen verduurzamen, van de katoenvelden en textielfabrieken tot aan de consument in de kledingwinkel”, aldus Janet Mensink, programmacoördinator van Solidaridad.

Beide partijen zijn al aangesloten bij het Better Cotton Initiative, dat katoenboeren leert op een duurzame manier katoen te verbouwen. Daarnaast werkt H&M samen met C&A en G-star aan de verbetering van ververijen en wasserijen in Bangladesh.

Hoewel het aandeel duurzame katoen bij H&M inmiddels gestegen is tot 15,8 procent, is er volgens Solidaridad nog een lange weg te gaan naar de honderd procent duurzame textielproductie. “Wij stimuleren H&M de transparantie nog verder te verbeteren op het gebied van wat goed gaat, maar ook van wat minder goed gaat”, aldus Mensink.

Henrik Lampa van H&M laat weten de kennis en ‘integere en pragmatische manier om aan vooruitgang te werken’ van Solidaridad te waarderen. “Dankzij deze samenwerking hebben wij de katoenteelt- en productieprocessen kunnen verbeteren in de keten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!