Ahold meest bewonderde bedrijf van Nederland

Retailconcern Ahold is verkozen tot het meest bewonderde bedrijf van Nederland. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en bol.com lost Heineken af op de eerste plaats in de jaarlijkse MT500 van vakblad Management Team. Het onderzoek is uitgevoerd door online marktonderzoeksbureau MWM2 onder 976 respondenten, voornamelijk met een leidinggevende functie.

De respondenten konden vijf namen kiezen uit een lijst van de vijfhonderd grootste bedrijven. 22,5 procent koos daarbij voor Ahold, gevolgd door Heineken (20,7 procent) en Shell (19,9 procent). Het grootste deel (37 procent) waardeert Ahold het meest om de kwaliteit van zijn producten of diensten. De kwaliteit van marketing en processen volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Jumbo Groep is op de tiende plek de tweede retailer op de lijst, waarmee het Ingka Holding (IKEA) voorbij is gegaan. De Veghelse supermarktketen wordt met name geprezen om zijn marketing, gevolgd door innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Action is de derde meest bewonderde retailer.

Top tien meest bewonderde retailers van Nederland:

1.Ahold
2.Jumbo Groep
3.Action
4.HEMA
5.A.S. Watson (Kruidvat)
6.Ingka Holding (IKEA)
7.Blokker
8.C&A Nederland
9.Aldi Nederland
10.V&D Group

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!