Schoenenketen Cinderella failliet

Schoenenwinkelketen Cinderella is vrijdag failliet verklaard. Alle negentien winkels zijn gesloten, meldt De Telegraaf. Op de website van Cinderella staat een bericht dat de site tijdelijk offline is ‘wegens groot onderhoud’. 

Het familiebedrijf werd 114 jaar geleden opgericht en beschikte in de jaren negentig over vestigingen in alle belangrijke winkelstraten. In 2008 kwam de onderneming in handen van een investeringsmaatschappij die inzette op verjonging van de uitstraling en collecties van de formule.

Het faillissement komt voor bestuurder Ron Peters van FNV Bondgenoten niet als een verrassing. Enkele maanden geleden waren er volgens hem al plannen om de winkels te sluiten. “Toen we de financiële boeken mochten bestuderen, was het heel duidelijk. Ik heb ze toen geadviseerd om faillissement aan te vragen.”

Als onderneming was het voor Cinderella drie jaar geleden al afgelopen, zegt hij in De Telegraaf. “Dat bedrijf is absoluut niet meer levensvatbaar. Het verbaast me nog het meest dat het zo lang duurde voordat het faillissement is uitgesproken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!