Mexx heeft vraagtekens bij Bengaals akkoord

Mexx is bereid het Accord on Fire and Building Safety tekenen, mits opheldering komt over onduidelijkheden in het verdrag. Dat laat de fashionretailer weten in een bericht op Facebook.

Politici Sharon Gesthuizen en Joël Voordewind brachten eind maart met actiegroep Fashion Rebels een bezoek aan het hoofdkantoor van Mexx met het verzoek het akkoord te tekenen. De retailer stond hen echter niet te woord en wilde de politie bellen, liet Gesthuizen na afloop weten.

Na een tweede gesprek met de politici stelt Mexx een verbetering van arbeidsomstandigheden in Bengaalse textielfabrieken te steunen. De winkelketen vindt het echter onverantwoord om een verdrag te tekenen zonder volledig op de hoogte te zijn van eventuele financiële gevolgen voor de winkelketen. Mexx gaat ‘op korte termijn’ zijn vragen voorleggen aan de commissie die het verdrag heeft opgesteld.

Een jaar na de ramp met de Rana Plaza-fabriek hebben negentien Nederlandse retailers het Bangladesh-akkoord ondertekend. Wereldwijd is het verdrag, dat retailers verplicht onafhankelijke inspecties toe te laten tot de fabrieken waar hun kleding wordt gemaakt, ondertekend door 166 winkelbedrijven. De fabriek Rana Plaza stortte op 24 april 2013 in, waarbij meer dan elfhonderd mensen omkwamen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!