Arnhem maakt haast met komst Decathlon

Het Arnhemse college heeft een negatief welstandsadvies voor de verbouwing van de Rijnhal tot een winkel van Decathlon naast zich neergelegd. Het college wil dat de Franse retailer zich snel vestigt als grote nieuwe werkgever van de stad. Dat meldt De Gelderlander.

De voorgenomen komst van Decathlon zorgde vorig jaar voor ophef onder Arnhemse winkeliers. De Rijnhal is volgens hen gemakkelijk te bereiken en heeft veel gratis parkeergelegenheid voor de deur, waardoor de concurrentie te groot wordt. De Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit van Arnhem stelt nu dat Decathlon bij nieuwbouw ruim drie keer de toegestane massa aan reclame overschrijdt.

De commissie heeft onder meer aangedrongen op losse reclameletters. Het Arnhemse college stelt dat de retailer voldoende inspanning heeft verricht om binnen de Europese huisstijl van Decathlon tegemoet te komen aan de wensen van de commissie. Daarnaast is langer wachten riskant, aldus het college. “Indien er geen medewerking wordt verleend aan het plaatsen van de reclame-uitingen en visuals zal Decathlon afzien van het vestigen van een filiaal in de Rijnhal.”

Decathlon wil de winkel in 2015 openen. De Franse sportwinkelketen beschikt in ons land momenteel over vestigingen in Amsterdam, Best en Kerkrade, terwijl ook een winkelopening in Breda voor volgend jaar op de planning staat. Wereldwijd beschikt de formule over zo’n zevenhonderd vestigingen.

 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends