Aldi maakt vlees goedkoper

Discounter Aldi verlaagt de prijs van verschillende vleesproducten. Dat is het tweede versoffensief van de supermarktketen in korte tijd, meldt Levensmiddelenkrant.

Zo wordt een kilozak kipfilet uit de diepvries tien cent goedkoper. De prijs voor zeshonderd gram hamlappen wordt twintig cent verlaagd.

Vorige maand voegde Aldi twintig nieuwe producten toe aan zijn assortiment van verse groente en fruit. Daarmee wil de supermarktdiscounter tegemoetkomen aan de wensen van de klant en een complete winkelervaring bieden, stelde de keten destijds.

Aldi ondervindt hinder van de groei van Lidl. Ondanks de groei met vier winkels naar 503 vestigingen nam het marktaandeel van Aldi vorig jaar af van 7,6 naar 7,4 procent. Lidl groeide van 7,5 in 2012 naar negen procent vorig jaar, terwijl het winkelbestand toenam met veertien winkels tot 379, berekende onderzoeksbureau Nielsen. 

Begin dit jaar weigerde Lidl in Duitsland Aldi te volgen in een prijsverlaging van diverse vleesproducten. Lidl vond het niet verantwoord voor het dierenwelzijn om zijn prijzen naar beneden aan te passen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!