D-reizen en VakantieXperts fuseren

De Nederlandse reisbureaus D-reizen en VakantieXperts gaan samen verder onder de paraplu van het Duitse concern Raiffeisen Touristik Group (RTG). Ook de overgenomen winkels van Globe en Thomas Cook worden onderdeel van de nieuwe organisatie met de naam D-RT Groep. Dat bevestigt D-reizen-directeur Will van den Hoogen aan De Telegraaf.

Het nieuwe reisbedrijf vestigt zich in Hoofddorp en komt onder leiding van Van den Hoogen. Die liet in januari al aan RetailNews weten dat de fusiegesprekken zich in een vergevorderd stadium bevonden. Na de krachtenbundeling ontstaat een organisatie met meer dan vijfhonderd reiswinkels, goed voor circa de helft van de Nederlandse reisbranche.

Oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink van VakantieXperts verkopen hun 37,5 procent van de aandelen aan RTG, terwijl BCD-oprichter John Fentener van Vlissingen zijn aandeel van 12,5 procent van de hand doet. Een internationale krachtenbundeling is nodig om te overleven in de reisindustrie, stellen de oprichters. “Dat hebben we nu bereikt. Wij treden af als directie.”

Supermarktfamilie Van den Broek was jarenlang eigenaar van D-reizen. De familie blijft nog altijd over een minderheidsbelang beschikken, maar wil dat volgens De Telegraaf afbouwen.

Hoe de fusie tussen D-reizen en VakantieXperts ingevuld wordt, is nog niet bekend. Van den Hoogen liet eerder weten het liefst een situatie te zien waarin beide ondernemingen hun eigen naam en uitstraling houden, zowel fysiek als online.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!