Audiciens in zwaar weer

Hoorzorgwinkels zien sinds de invoering van een nieuw vergoedingssysteem voor hoortoestellen hun omzet dalen. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).

Consumenten die een hoortoestel aanschaffen, krijgen een deel van de aankoopprijs vergoed van hun zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars willen als gevolg van het nieuwe vergoedingssysteem hun uitgaven verminderen.

Zij schrijven tenders uit om de concurrentie onder aanbieders te vergroten. Daardoor is de prijs van een hoortoestel met tientallen procenten gedaald. Daarnaast trekken prijsvechters als Specsavers en Hans Anders met lagere marges en minder service een wissel op de resultaten van de hoorzorgwinkels, aldus het FD.

“Er is sprake van een machtsverschuiving naar de zorgverzekeraars”, zegt directeur Marcel Wanna van Schoonenberg. De keten van tweehonderd winkels zag zijn omzet vorig jaar met 39 procent afnemen. De audicien leed een nettoverlies van acht miljoen euro. Voor dit jaar is de prognose niet beter. De directie sluit winkelsluitingen niet uit.

Ook concurrent Beter Horen noteerde vorig jaar een nettoverlies van bijna vijf miljoen euro en een omzetkrimp van bijna dertig procent. “We maken moeilijke tijden door als gevolg van de prijsdruk”, zegt directeur Peter Peters. De prijsdalingen kunnen volgens hem de continuïteit van de bedrijfstak en de kwaliteit van zorg ernstig in gevaar brengen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!