Spartoo schrapt merk wegens kinderarbeid

Etailer Spartoo staakt de verkoop van schoenen van het merk Pierre Cardin omdat er kinderen werken in de fabriek waar de schoenen worden gemaakt. Dat kwam aan het licht in een reportage van het televisieprogramma Altijd Wat. 

In de uitzending over kinderarbeid in de Turkse stad Adana werd duidelijk dat de schoenen soms worden gemaakt door kinderen van nog maar acht jaar oud. "We hebben helaas niet de middelen om de productieketens van al onze leveranciers te controleren”, aldus een woordvoerder van de webshop. 

Uit beelden van Altijd Wat bleek dat er ook sprake was van kinderarbeid bij de productie van schoenen voor Metro, het Duitse moederconcern van Makro. Die waren volgens de woordvoerder bestemd voor de Turkse markt. De relatie met de fabrikant is inmiddels opgezegd.

Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie zei in een reactie op het programma dat winkelketens verantwoordelijk moeten worden voor de manier waarop producten worden geproduceerd. “Consumenten hebben er recht op om te weten waar de schoenen worden gemaakt.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!