Etam Groep heeft de laatste drie boekjaren met een miljoenenverlies afgesloten. Over het boekjaar 2010-2011 werd 3,3 miljoen euro verlies geleden, terwijl dat bedrag een jaar later exclusief een bijzondere bate op 2,8 miljoen uitkwam. Het verlies in het meest recente boekjaar van het moederconcern van Miss Etam en Promiss ‘loopt in de miljoenen’.

De cijfers staan in een rechtbankverslag van een zaak die een medewerker had aangespannen tegen het modeconcern, meldt Het Financieele Dagblad. De werknemer was het niet eens met haar salarisverlaging, die als gevolg van de reorganisatie bij Etam Groep was doorgevoerd. Zij is door de rechtbank in het gelijkgesteld.

De reorganisatie, waarbij 140 banen werden geschrapt, was volgens de organisatie ‘bittere noodzaak’. Zonder een reorganisatie hadden slecht draaiende winkels hun deuren moeten sluiten, zo is te lezen in het verslag. ‘Het fenomeen webwinkels en de economische crisis zetten de resultaten en de vermogenspositie van de gehele Etam Groep onder druk’.

Etam Groep beschikt over ruim 130 winkels van Miss Etam en 65 van Promiss. Ceo John van der Ent liet in het decembernummer van RetailTrends weten met Miss Etam, Promiss of een nieuwe formule de grens over te willen. Het modeconcern doet marktonderzoek in omringende landen om de uitrol te bepalen.