Marks & Spencer boekt opnieuw minder winst

De Britse winkelketen Marks & Spencer heeft zijn winst in het afgelopen boekjaar voor het derde jaar op rij zien dalen. De winst voor belastingen kwam uit op 623 miljoen pond (765 miljoen euro), 3,9 procent minder dan vorig jaar. Dat heeft Marks & Spencer dinsdag bekendgemaakt.

De omzet van de winkelketen ging met 2,7 procent omhoog naar 10,3 miljard pond. De internationale omzet pluste bij constante wisselkoersen met 6,2 procent. Marks & Spencer beschikt momenteel over ruim vierhonderd winkels in meer dan vijftig landen in Europa, het Midden-Oosten en Azië. In Nederland beschikt de Britse retailer over twee eigen vestigingen, terwijl de derde winkel in Amsterdam voor 2016 op de planning staat.

In de twaalf maanden tot en met maart opende Marks & Spencer 55 nieuwe winkels in het buitenland. De Britse warenhuisketen wil tot 2017 250 nieuwe winkels in het buitenland openen.

Daarnaast investeert M&S flink in zijn transformatie naar een multichannel retailer. De verkopen via zijn webshop gingen het afgelopen boekjaar met 23 procent omhoog. 55 procent van de aankopen werden in de winkel opgehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!