Duitse textieldiscounter KiK groeit hard in Nederland

De Duitse retailer KiK Textilien opent volgende maand in Amsterdam zijn zesde winkel in Nederland in een jaar tijd. De winkelopening staat gepland voor 4 juni aan het Bos en Lommerplein, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

De eerste vijf winkels bevinden zich sinds vorig jaar in Bladel, Winsterswijk, Groningen, Klazienaveen en Assen. In augustus van dit jaar komt daar tevens een winkel in Eindhoven bij, zegt hij. De Duitse textieldiscounter beschikt sinds de oprichting twintig jaar geleden over meer dan 3200 vestigingen in Europa, waarvan het merendeel in het thuisland.

“Het doel is om ook in Nederland een groot aantal vestigingen te openen”, aldus de zegsman. Een concreet aantal wil hij daarbij niet noemen. “Maar KiK heeft de Nederlandse markt onderzocht en geconstateerd dat hier nog veel ruimte ligt. Beetje bij beetje openen we meer winkels.”

Om de uitbreiding te ondersteunen opende de Duitse retailer onlangs een hoofdkantoor in Valkenswaard. Daarbij tekent hij aan dat KiK geen franchiseonderneming is. “Winkels in Nederland worden in goed overleg met Duitsland geopend.”

KiK gaat in ons land de concurrentie aan met branchegenoten als Zeeman en Wibra. Zo biedt de discounter gezinnen naar eigen zeggen complete en modieuze outfits voor onder de dertig euro. De lage prijzen worden mogelijk gemaakt door ‘efficiënte arbeidsprocessen, een intelligente logistiek en directe import’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends