HEMA start grootste herfinanciering ooit

HEMA gaat zijn schulden voor 715 miljoen euro herfinancieren. Afgelopen week is ceo Ronald van Zetten gestart met het formeel ophalen van geld bij beleggers, zo blijkt uit een bericht van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s.  

Uit het jaarverslag van 2013 blijkt dat HEMA in totaal een schuld van bijna achthonderd miljoen euro heeft, waarvan 193 miljoen euro aan moederbedrijf Lion Capital. De nieuwe leningen zullen niet gebruikt worden om de schulden aan Lion Capital af te lossen, stelt Standard & Poor’s. Het moederbedrijf gaat volgens S&P het geld formeel ophalen bij de beleggers, waarna HEMA dit vervolgens kan lenen.

De huidige herfinanciering is de grootste van HEMA tot nu toe, meldt de Volkskrant. De winkelketen lijdt onder het afnemend aantal winkelbezoekers in de binnensteden en het lage consumentenvertrouwen. HEMA hoopt onder meer via een uitbreiding in het buitenland weer winst te kunnen maken. Zo opende de keten onlangs zijn eerste vestiging in Spanje, terwijl binnenkort de eerste vestigingen in Groot-Brittannië open gaan.

Standard & Poor’s noemt HEMA een ‘speculatieve belegging’ en gaf de warenhuisketen, op een ranglijst met zeven gunstigere en vier lagere kwalificaties, een B+ als voorlopig oordeel. “HEMA is kwetsbaar voor tegenvallers en voor financiële en economische omstandigheden, maar op dit moment wel in staat te voldoen aan de financiële verplichtingen”, aldus de kredietbeoordelaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!