Amazon brengt ‘shopping phone’ ook naar Nederland

Amazon lanceert een smartphone waarmee gebruikers producten kunnen scannen en bij de etailgigant kunnen kopen. De zogenoemde Fire Phone komt uiteindelijk ook naar de Nederlandse markt. Dat laat vicepresident Werner Vogels weten in De Financiële Telegraaf.

De telefoon is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop, waar hij los zo’n vijfhonderd euro kost. Het toestel is voorzien van de nieuwe app Firefly, dat producten in winkels direct kan herkennen via de camera op de smartphone. Firefly herkent ruim honderd miljoen woorden, cijfercombinaties, geluidsfragmenten en beelden. Via één klik komt de gebruiker vervolgens direct op de productpagina van Amazon terecht.

Voor die applicatie is een speciale knop aan de zijkant van de telefoon geplaatst. “Klanten bestellen producten steeds vaker mobiel en Amazon speelt daarop in”, aldus analist Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger. Vanwege de hoge prijs en concurrentie van onder meer Apple en Samsung zal Amazon het volgens hem echter moeilijk krijgen om door te breken op de smartphonemarkt.

Eerder werd al bekend dat het toestel over een 3D-scherm beschikt. De smartphone houdt het hoofd van de gebruiker in de gaten en kan zo de illusie wekken dat het scherm perspectief heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!