IKEA werkt samen met Belgische kringloopwinkels

IKEA is in België een samenwerking aangegaan met De Kringwinkel om het hergebruik van meubels te stimuleren. Eens per week wordt er op de parkeerplaats van vier IKEA-vestigingen een inzamelingsdag gehouden, onder de noemer ‘Red de Meubels’.

Mensen weten vaak niet waar ze met oude meubels terecht kunnen, concludeert IKEA uit onderzoek onder duizend Belgische consumenten. Een kwart bewaart ze thuis, terwijl 23 procent ze naar een stortplaats brengt.

De meubels kunnen nu op de parkeerplaats van IKEA aan De Kringwinkel geschonken worden, die ze vervolgens in zijn eigen winkel verkoopt. Twaalf Kringwinkels nemen deel aan het initiatief, laat directeur Danny Vercauteren van de Kringwinkel Antwerpen weten. “We hopen dat hierdoor meer mensen gebruik gaan maken van de mogelijkheid om hun spullen weg te geven.”

Onlangs bleek dat IKEA al meer dan een jaar in zijn woonwinkels in Heerlen en Barendrecht tweedehands meubels verkoopt. Klanten met een IKEA Family-pas kunnen gebruikte spullen van de Zweedse retailer terugbrengen naar deze winkels, in ruil voor een tegoedbon van dertig tot vijftig procent van de nieuwprijs. De inruilservice ging in Nederland van start na een succesvolle pilot in een Frans filiaal, waar het initiatief inmiddels ook naar meerdere vestigingen is uitgerold.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends